Medisch Centrum Pontanus

Pontanuslaan 2
3843 CR Harderwijk

Een afspraak maken

Van 8.00 tot 17.00 uur 
0341-56 77 77

Een Afspraak Maken

Voor het maken van afspraken kunt u ons bellen tussen

08.00 – 10.30 uur en van 12.00 -16.00 uur via het nummer 0341-56 77 77. Voor spoedgevallen belt u 0341-56 77 77 en kiest u keuze 1.

Wij werken aan een continu proces ter verbetering van de werkprocessen. Door de toenemende drukte en uitbreiding van taken is er een aanpassing van de dagindeling nodig.

Per 1 november 2021 betekent dit dat u wordt verzocht om te bellen voor vragen en het maken van een afspraak tussen 8 uur en 10.30 of tussen 12 en 16 uur.

Dit geeft ons ook de mogelijkheid om u persoonlijk terug te bellen wanneer u een vraag heeft gesteld die wij met de arts hebben moeten overleggen.

De bereikbaarheid rond lunchtijd is beperkter, wij vragen uw begrip hiervoor.

In geval van dringende spoed is de praktijk uiteraard tussen 8 en 17 uur op werkdagen áltijd bereikbaar.


In ons centrum werken zowel vrouwelijke als mannelijke huisartsen, desgewenst kunt u uw voorkeur kenbaar maken.
We begrijpen dat velen van u van oudsher gewend zijn aan een vaste arts.
Door aan de toenemende zorgvragen en uitbreiding van werkzaamheden / verantwoordelijkheden te kunnen voldoen zijn er inmiddels meerdere artsen in dienst.
Bij het plannen houden we zoveel mogelijk rekening met uw wensen.
Indien uw klacht echter urgent is en de arts van uw voorkeur er niet is of een volle agenda heeft kan het gebeuren dat u door een andere arts wordt gezien.
Een eventuele vervolgafspraak aangaande dezelfde klacht zal dan ook bij dezelfde arts worden gepland om de continuïteit te waarborgen.

Afspraak voor dezelfde dag? Bel ons vóór 9.30 uur

De assistente zal u vragen naar de reden, zodat ze een inschatting kan maken van de urgentie.
U kunt altijd aangeven dat het om privé-aangelegenheden gaat.

Telefonische bereikbaarheid

We willen u en onze andere patiënten zo goed mogelijk van dienst zijn; we verzoeken u vriendelijk het gesprek kort te houden.

Wat kunt u doen bij vragen over ziekte en gezondheid die niet gaan over corona?

Bent u of uw naaste bezorgd over uw klachten of gezondheid? Twijfelt u of iets kwaad kan? Kijk dan eerst op Thuisarts.nl. Daar leest u wat u kunt doen en of u de huisarts moet bellen.

Twijfelt u toch nog? Of worden uw klachten erger? Bel dan uw eigen huisarts. Ook tijdens deze coronacrisis kunt u  in dat geval altijd uw huisarts bellen.

Ga NIET naar uw huisarts toe. Bel uw huisarts of zoek contact via internet of e-mail.

Zoals u gewend bent, zal de assistente u vragen stellen. Zo weet zij welke zorg op dat moment het beste bij u past, bijvoorbeeld een advies via de telefoon, een afspraak met de huisarts op de praktijk of bij u thuis. Of soms hulp van een andere zorgverlener.

Door corona en de maatregelen is het niet altijd verstandig dat u naar de praktijk komt. Of dat de huisarts bij u thuiskomt. Misschien wilt u dit zelf ook liever niet, bijvoorbeeld omdat u een zwakke gezondheid heeft. Uw huisarts overlegt met u wat in uw situatie het beste is. Samen bekijkt u hoe het voor u zo veilig mogelijk kan. Dat is extra belangrijk tijdens deze coronacrisis.

Uw huisarts heeft nog andere manieren om uw klachten te beoordelen en u het beste advies, behandeling of begeleiding te geven. Bijvoorbeeld door te bellen met u. 

Als blijkt dat u toch moet komen, dan zorgt uw huisarts altijd dat dat veilig kan. Uw huisarts zorgt ervoor dat u geen risico op besmetting loopt. Dit doet de huisarts door ervoor te zorgen dat u niet dichtbij iemand komt die (mogelijk) corona heeft. 

Ook als de huisarts naar u toe moet komen zorgt de huisarts dat hij/zij u niet kan besmetten.

Soms heeft u regelmatig begeleiding en controle nodig van uw huisarts of praktijkondersteuner. Bijvoorbeeld als u diabetes of een longziekte heeft. Door corona worden veel afspraken uitgesteld. Uw huisarts zal samen met de praktijkondersteuner bekijken hoe u toch zoveel mogelijk de zorg kunt krijgen die u nodig hebt. Vaak gaat dat via de telefoon of via internet.

Dus, ook tijdens de coronacrisis geldt:

  • Maak u zich zorgen over uw gezondheid? Heeft u klachten?
  • Kijk op Thuisarts.nl of u er zelf iets aan kunt doen.
  • Op Thuisarts staat vaak ook wanneer u uw huisarts of specialist beter kunt bellen.
  • Bel of zoek gerust contact via internet of e-mail uw huisarts of specialist bij klachten. Dat blijft belangrijk, ook in deze coronatijd.
  • Kom NIET naar de praktijk.

Afspraak gemaakt

 dan kunt u meteen in de wachtkamer plaatsnemen. Graag maximaal 5 minuten van tevoren. De huisarts of assistente, waarmee u de afspraak heeft, haalt u daar op.

Ter info:

Klik op Eigen risico ziektekosten voor meer informatie over kosten die al dan niet voor eigen rekening komen.

Kunt u niet op uw afspraak komen? Bel ons svp zsm!

Het komt tegenwoordig helaas steeds vaker voor dat men zonder afmelding niet op een afspraak verschijnt.
Wij ervaren wij dit als heel vervelend, omdat wij graag een andere patiënt hadden willen helpen op het voor u gereserveerde tijdstip.
Bel ons svp op 0341-56 77 77 zodra u weet dat u niet kunt en maak desgewenst een nieuwe afspraak.

In ons centrum werken zowel vrouwelijke als mannelijke huisartsen,

desgewenst kunt u uw voorkeur kenbaar maken. We begrijpen dat velen van u van oudsher gewend zijn aan een vaste arts.
Door aan de toenemende zorgvragen en uitbreiding van werkzaamheden/verantwoordelijkheden te kunnen voldoen zijn er inmiddels meerdere artsen in dienst.
Bij het plannen houden we zoveel mogelijk rekening met uw wensen. Indien uw klacht echter urgent is en de arts van uw voorkeur er niet is of een volle agenda heeft kan het gebeuren dat u door een andere arts wordt gezien.
Een eventuele vervolgafspraak aangaande dezelfde klacht zal dan ook bij dezelfde arts worden gepland om de continuïteit te waarborgen.

Een afspraak maken

Telefoonnummer Praktijk

Vanaf 8.00 tot 17.00 uur

0341-56 77 77

Lees Meer

Spoedgevallen

Voor spoedgevallen belt u met

0341-56 77 71

Lees Meer

Herhaalrecept

Online bestellen

Bestel nu

Lees Meer

Thuisarts.nl

Voor al uw medische vragen

Kijk op Thuisarts

Lees Meer